2019. január.06

 

Ebben az évben az alábbi helyszíneken és időpontokban tervezünk Tenyész szemlét, konformációs eljárást tartani.Ezekre a rendezvényekre előzetes online nevezési űrlap kitöltésével lehet jelentkezni, melyek a rendezvényt megelőzően 1 hónappal lesznek aktivizálva.

MCCK Tenyész szemlék 2019

2017.07.02.

Tenyésztési Szabályzat változás!

A Magyar Chow Chow Klub Tenyésztési Bizottsága 07.01-én megvizsgálta az elmúlt időszak tapasztalatait, a megváltozott szabályzási feltételek hatását  az érvényben lévő Tenyésztési Szabályzat vonatkozásában.Szükségesnek láttuk a T.SZ. korrigálását az egyértelműség érdekében.A változtatások elsősorban a “Minősítési,osztályba sorolási rendszert valamint a “Standard” és “Prémium” származási lapok igénylésének feltételeit érintik.

További újdonság, hogy a “HD” egészségügyi szűrés értékelésére, minősítés adására, egységes formanyomtatvány használatát tesszük lehetővé, ami innen már most letölthető.

A változások érvénybelépése a közzététel időpontja lesz!

MCCK T.B.

 

2016.10.14

Tisztelt Tenyésztő társaink!

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége, annak Elnöksége a MEOESZ Tenyésztési Bizottságának értékelése alapján a Magyar Chow Chow Klub-ot nevezte ki fajtagondozó szervezetnek  chow chow fajta tekintetében.
A fajtagondozó szerepkört Egyesületünk a MEOESZ –szel történt szerződéskötésünk aláírása utáni 8.naptól láthatja el. A szerződést megkaptuk, szerdán aláírva benyújtjuk a Szövetségnek. Amint gyakorlati részleteket is tudunk azonnal értesítünk minden érintettet

MCCK vezetőség

 

 

 

 

2016 január 28.

Tisztelt Tenyésztő társaink!

A Magyar Chow Chow Klub ez évi első tenyészszemléjét 2016 február 20-án szombaton tartja a FEHOVA/Winter Dog Show kiállításhoz kapcsolódóan.
A szemle helyszíne a kiállításon bírálandó chow chowk számára kijelölt ring.(pontos ringszám később)
A szemle ezen ring kiállítási bíralatainak befejeződése után kezdődik.(kb 12-13 órakor)
Előzetes jelentkezés, érdeklődés a tenyesztes@chowklub.hu vagy az info@chowklub.hu e-mailon vagy a 20 9726407 tel.számon.

MCCK Vezetőség

 

 

 

2015 december 02.

FONTOS!!

A Magyar Chow Chow Klubnak nem áll módjában az FCI Tenyésztési Szabályzatának megsértésével kiállított származási lapot honosítani.

FCI_Tenyesztesi_Szab.2012

2015 november 20.

Tisztelt chow-chow tenyésztők,tulajdonosok,

Mint korábbi híradásunkból már többen is tudhatjátok 2015 október 14-től Egyesületünk kapta meg a chow chow fajta gondozására a megbízást, államilag elismert tenyésztő szervezetként.Sokrétű feladatkörünkben az egyik legfontosabb tevékenység a tenyészállomány felmérése,tenyésztés engedély kiadása.Ezen tevékenységeket a fenti időponttól kizárólag a Magyar Chow Chow Klub végezheti.

A jövő évi tenyészszemle időpontok és helyszínek meghatározásához kérjük azon tenyésztők,tulajdonosok jelentkezését akik tervezik hogy kutyájukat tenyésztésbe kívánják állítani és ezért szükségük lesz tenyészszemlei részvételre.Úgy gondoljuk, hogy elsősorban a 2014 második félévében vagy évvégén született egyedeknél lehet ez igény, de természetesen az ennél idősebb még nem tenyészszemlézett kutyák számára is nyitott a lehetőség.Szeretnénk időben és főleg térben úgy meghatározni a tenyészszemle időpontokat és helyszíneket, hogy lehető legtöbb tenyésztőnek alkalmas és megfelelő legyen.

Ehhez kapcsolódóan és az elmúlt néhány nap telefonos megkeresései hatására is, összefoglaltuk néhány dokumentumban  a teendőket és tudnivalókat azok számára akik származási igazolást kívánnak igényelni megszületendő kiskutyáiknak.(Tenyésztési Szabályzat kivonatai)

Ezek a kivonatok tartalmazzák a lényeges tudnivalókat, ezért fontos, hogy az aktív tenyésztők és legfőbbképpen a kezdők is átolvassák.Esetleges kérdések felmerülése esetén elérhetőségeinken szívesen állunk mindenki rendelkezésére.

Tenyésztésbe vétel szabályai       Fedeztetés feltételei    Alombejelentés   Tenyészszemle Szabályzat  Kennelnév_Alomellenőrzés

2015 október 24.

Kedves Csaus barátaink,

Örömmel számolunk be arról, hogy mintegy hat hónapi bizakodó, várakozással teli időszak után tájékoztatást kaptunk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól, melyben értesítenek arról, hogy pályázatunk az  ebtenyésztő szervezeti elismerés tárgyában elfogadásra került.

Az elismerés a chow-chow ebfajta fenntartására, a benyújtott és elfogadott tenyésztési programra és törzskönyvezési szabályzatra a szakmai és térbeli tevékenységi területre vonatkozik. Feljogosít, kötelezővé és felelőssé tesz mindezek végrehajtására. 

Mint sokatok elött ismert egy nagyon hosszú folyamat fontos állomására értünk.2012-ben nyújtottunk be előszőr pályázatot és most a 3. pályázatunkkal értük el, hogy lehetőségünk legyen  fajtánk tenyésztésének folyamatait irányítani, ellenőrizni – legalábbis a törvényi feltételek jelenleg még biztosítottak. Ezek alapján tájékoztatunk minden érintettet, érdeklődőt, hogy :

A fajtatiszta ebek tenyésztésének szabályairól szóló 98/2013(X.24) VM rendelet és a NÉBIH határozata alapján a Chow Chow fajta tekintetében az államilag elismert tenyésztő szervezet – 2015.10.14. -től – a

Magyar Chow Chow Klub.

A Chow Chow fajta vonatkozásában mindenfajta tenyészérték felmérést, egyfajtás kiállítást és a tenyésztéssel kapcsolatos adatgyűjtést, nyilvántartás vezetést és a Származási Igazolások (lapok) kiadását a

Magyar Chow Chow Klub végzi.

A Magyar Chow Chow Klub Tenyésztési Szabályzata minden olyan személyre kötelező érvényű, aki államilag elismert (és egyben F.C.I.) származási igazolás (lap) kiadását igényli.

Tisztelettel kérünk minden chow chow -t tenyészteni kívánó sporttársunkat, aki a tervezett alom kiskutyáinak Származási Igazolást (lapot) kíván igényelni, hogy még a pároztatás megtörténte előtt tájékozódjon a törvényi szabályzás feltételeiről. A klub honlapjáról letölthetők a szükséges anyagok.(Tenyésztés menüpont,Letölthető dokumentumok.)

Feltétlen tanulmányozásra ajánlott a Tenyésztési Szabályzat -“vagy az oldalsávban található “Kivonatok a Tenyésztési Szabályzatból” linkjein található ismertetőket.

Tervezzük, hogy a törzskönyvezés és a Származási Igazolás kiadásának meggyorsítása céljából lehetővé tesszük az “online” adatszolgáltatást, adatfeltöltést is. Technikailag ez már most is lehetséges, de jelenleg teszt módban üzemel, ami konkrétan jelszavas hozzáférést jelent. Terveink szerint a teszt üzem alatt azon tenyésztők akik almot kívánnak bejelenteni igény esetén időben korlátozott jelszavat kapnak. Ezen korlátozott időszak alatt feltölthetik a szükséges adatokat meggyorsítva azok feldolgozását.

A Magyar Chow Chow Klub minden korábban megszerzett jogosítványt, címet, mínősítést elismer és elfogad, tekintet nélkül arra, hogy azt a MEOESZ vagy a korábbi elismert szervezet adta-e ki. Ugyanakkor az elismerés napjától -2015.10.14 – csak az érvényes előírások szerint lehet folytatni a munkát. Ennek ellenörzése és szigorú betartatása kötelező ránk nézve.

Minden kérdést ,felmerülő problémát igyekszünk megválaszolni, megoldani, úgy telefonos  vagy e-mailes  elérhetőségünkön állunk rendelkezésetekre. Várjuk jelzéseiteket, észrevételeteitek.

Bízunk abban, hogy a jövőben, együtt dolgozva tudjuk javítani a hazai chow chow tenyésztés színvonalát és sikerességét.

MCCK Vezetőség