2024.01.09

A Magyar Chow Chow Klub 2024-ben az alábbi szakmai programokat hirdeti meg:

 

 

 

 

 

A Magyar Chow Chow Klub 2021-ben az alábbi szakmai programokat hirdeti meg:

2021.02.13      Tatabánya       Tenyészszemle                     (nevezési időszak lejárt)
2021.04.17      Pápa                  Tenyészszemle
2021.05.23      Budapest         Speciál CAC Klubkiállítás  ( pandémia miatt törölve)
2021.05.23      Budapest         Tenyészszemle
2021.07.03      Nyíregyháza    Tenyészszemle
2021.09.12       Kecskemét       Tenyészszemle
2021.10.23       Komárom        Tenyészszemle
2021.10.23       Komárom        CAC Klubkiállítás

Reméljük a pandémia miatti korlátozások mielőbb feloldásra kerülnek és tervezett rendezvényeink megtartásra kerülhetnek.

 

2019 október 10

Tervezett tenyészszemléink 2020-ban !

2020 február 14 FeHoVa/Bp. Tenyészszemle nevezés lezárva

2020 március 14 Pécs Tenyészszemle

2020 május 09 Budakeszi Tenyészszemle

2020 június 20 Pápa Tenyészszemle

2020 július 04 Jászberény Tenyészszemle

2020 szeptember.19 Kecskemét Tenyészszemle

2020 október 03 Komárom Tenyészszemle  ???

2020 október 03 Komárom CAC Klubkiállítás

A szükséges dokumentumok a helyszínen:

Származási Lap vagy Regisztrációs Lap,

Egészségügyi szűrések igazolásai eredeti példányban.

(ha nincs  az előírt egészségügyi szűrés igazolva, a kutya legfeljebb “Tenyészszemlézett egyed” mínősítést kaphat.)

Igazolás az Eljárási díj befizetéséről.

(átutalás az ERSTE BANK,

Magyar Chow Chow Klub ,

Bankszl.szám: 11600006-00000000-43538890 )

Oltási könyv,

A szemlékre  – az adott szemle időpontja előtt 4 héttel aktivizált és 3 hétig aktív – online nevezési űrlap kitöltésével  lehet jelentkezni.

https://chowklub.hu/online-tenyeszszemle-bejelento/

 

 

MCCK

2019. január.06

Ebben az évben az alábbi helyszíneken és időpontokban tervezünk Tenyész szemlét, konformációs eljárást tartani.Ezekre a rendezvényekre előzetes online nevezési űrlap kitöltésével lehet jelentkezni, melyek a rendezvényt megelőzően 1 hónappal lesznek aktivizálva.

MCCK Tenyész szemlék 2019

2017.07.02.

Tenyésztési Szabályzat változás!

A Magyar Chow Chow Klub Tenyésztési Bizottsága 07.01-én megvizsgálta az elmúlt időszak tapasztalatait, a megváltozott szabályzási feltételek hatását  az érvényben lévő Tenyésztési Szabályzat vonatkozásában.Szükségesnek láttuk a T.SZ. korrigálását az egyértelműség érdekében.A változtatások elsősorban a „Minősítési,osztályba sorolási rendszert valamint a „Standard” és „Prémium” származási lapok igénylésének feltételeit érintik.

További újdonság, hogy a „HD” egészségügyi szűrés értékelésére, minősítés adására, egységes formanyomtatvány használatát tesszük lehetővé, ami innen már most letölthető.

A változások érvénybelépése a közzététel időpontja lesz!

MCCK T.B.

 

2016.10.14

Tisztelt Tenyésztő társaink!

A 2016.évi X.tv az Áttv. módosításával az államilag elismert tenyésztő szervezetek (kivéve a magyar fajtákat tenyésztők) elismerése a törvény szerint 2016 szeptember 18. napjától megszűnt.

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége, annak Elnöksége a MEOESZ Tenyésztési Bizottságának értékelése alapján a Magyar Chow Chow Klub-ot nevezte ki fajtagondozó szervezetnek  chow chow fajta tekintetében.
A fajtagondozó szerepkört Egyesületünk a MEOESZ –szel történt szerződéskötésünk aláírása utáni 8.naptól láthatja el. A szerződést megkaptuk, szerdán aláírva benyújtjuk a Szövetségnek. Amint gyakorlati részleteket is tudunk azonnal értesítünk minden érintettet

MCCK vezetőség

 

 

 

 

2016 január 28.

Tisztelt Tenyésztő társaink!

A Magyar Chow Chow Klub ez évi első tenyészszemléjét 2016 február 20-án szombaton tartja a FEHOVA/Winter Dog Show kiállításhoz kapcsolódóan.
A szemle helyszíne a kiállításon bírálandó chow chowk számára kijelölt ring.(pontos ringszám később)
A szemle ezen ring kiállítási bíralatainak befejeződése után kezdődik.(kb 12-13 órakor)
Előzetes jelentkezés, érdeklődés a tenyesztes@chowklub.hu vagy az info@chowklub.hu e-mailon vagy a 20 9726407 tel.számon.

MCCK Vezetőség

 

 

 

2015 december 02.

FONTOS!!

A Magyar Chow Chow Klubnak nem áll módjában az FCI Tenyésztési Szabályzatának megsértésével kiállított származási lapot honosítani.

FCI_Tenyesztesi_Szab.2012

2015 november 20.

Tisztelt chow-chow tenyésztők,tulajdonosok,

Mint korábbi híradásunkból már többen is tudhatjátok 2015 október 14-től Egyesületünk kapta meg a chow chow fajta gondozására a megbízást, államilag elismert tenyésztő szervezetként.Sokrétű feladatkörünkben az egyik legfontosabb tevékenység a tenyészállomány felmérése,tenyésztés engedély kiadása.Ezen tevékenységeket a fenti időponttól kizárólag a Magyar Chow Chow Klub végezheti.

A jövő évi tenyészszemle időpontok és helyszínek meghatározásához kérjük azon tenyésztők,tulajdonosok jelentkezését akik tervezik hogy kutyájukat tenyésztésbe kívánják állítani és ezért szükségük lesz tenyészszemlei részvételre.Úgy gondoljuk, hogy elsősorban a 2014 második félévében vagy évvégén született egyedeknél lehet ez igény, de természetesen az ennél idősebb még nem tenyészszemlézett kutyák számára is nyitott a lehetőség.Szeretnénk időben és főleg térben úgy meghatározni a tenyészszemle időpontokat és helyszíneket, hogy lehető legtöbb tenyésztőnek alkalmas és megfelelő legyen.

Ehhez kapcsolódóan és az elmúlt néhány nap telefonos megkeresései hatására is, összefoglaltuk néhány dokumentumban  a teendőket és tudnivalókat azok számára akik származási igazolást kívánnak igényelni megszületendő kiskutyáiknak.(Tenyésztési Szabályzat kivonatai)

Ezek a kivonatok tartalmazzák a lényeges tudnivalókat, ezért fontos, hogy az aktív tenyésztők és legfőbbképpen a kezdők is átolvassák.Esetleges kérdések felmerülése esetén elérhetőségeinken szívesen állunk mindenki rendelkezésére.

Tenyésztésbe vétel szabályai       Fedeztetés feltételei    Alombejelentés   Tenyészszemle Szabályzat  Kennelnév_Alomellenőrzés

2015 október 24.

Kedves Csaus barátaink,

Örömmel számolunk be arról, hogy mintegy hat hónapi bizakodó, várakozással teli időszak után tájékoztatást kaptunk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól, melyben értesítenek arról, hogy pályázatunk az  ebtenyésztő szervezeti elismerés tárgyában elfogadásra került.

Az elismerés a chow-chow ebfajta fenntartására, a benyújtott és elfogadott tenyésztési programra és törzskönyvezési szabályzatra a szakmai és térbeli tevékenységi területre vonatkozik. Feljogosít, kötelezővé és felelőssé tesz mindezek végrehajtására. 

Mint sokatok elött ismert egy nagyon hosszú folyamat fontos állomására értünk.2012-ben nyújtottunk be előszőr pályázatot és most a 3. pályázatunkkal értük el, hogy lehetőségünk legyen  fajtánk tenyésztésének folyamatait irányítani, ellenőrizni – legalábbis a törvényi feltételek jelenleg még biztosítottak. Ezek alapján tájékoztatunk minden érintettet, érdeklődőt, hogy :

A fajtatiszta ebek tenyésztésének szabályairól szóló 98/2013(X.24) VM rendelet és a NÉBIH határozata alapján a Chow Chow fajta tekintetében az államilag elismert tenyésztő szervezet – 2015.10.14. -től – a

Magyar Chow Chow Klub.

A Chow Chow fajta vonatkozásában mindenfajta tenyészérték felmérést, egyfajtás kiállítást és a tenyésztéssel kapcsolatos adatgyűjtést, nyilvántartás vezetést és a Származási Igazolások (lapok) kiadását a

Magyar Chow Chow Klub végzi.

A Magyar Chow Chow Klub Tenyésztési Szabályzata minden olyan személyre kötelező érvényű, aki államilag elismert (és egyben F.C.I.) származási igazolás (lap) kiadását igényli.

Tisztelettel kérünk minden chow chow -t tenyészteni kívánó sporttársunkat, aki a tervezett alom kiskutyáinak Származási Igazolást (lapot) kíván igényelni, hogy még a pároztatás megtörténte előtt tájékozódjon a törvényi szabályzás feltételeiről. A klub honlapjáról letölthetők a szükséges anyagok.(Tenyésztés menüpont,Letölthető dokumentumok.)

Feltétlen tanulmányozásra ajánlott a Tenyésztési Szabályzat -„vagy az oldalsávban található „Kivonatok a Tenyésztési Szabályzatból” linkjein található ismertetőket.

Tervezzük, hogy a törzskönyvezés és a Származási Igazolás kiadásának meggyorsítása céljából lehetővé tesszük az „online” adatszolgáltatást, adatfeltöltést is. Technikailag ez már most is lehetséges, de jelenleg teszt módban üzemel, ami konkrétan jelszavas hozzáférést jelent. Terveink szerint a teszt üzem alatt azon tenyésztők akik almot kívánnak bejelenteni igény esetén időben korlátozott jelszavat kapnak. Ezen korlátozott időszak alatt feltölthetik a szükséges adatokat meggyorsítva azok feldolgozását.

A Magyar Chow Chow Klub minden korábban megszerzett jogosítványt, címet, mínősítést elismer és elfogad, tekintet nélkül arra, hogy azt a MEOESZ vagy a korábbi elismert szervezet adta-e ki. Ugyanakkor az elismerés napjától -2015.10.14 – csak az érvényes előírások szerint lehet folytatni a munkát. Ennek ellenörzése és szigorú betartatása kötelező ránk nézve.

Minden kérdést ,felmerülő problémát igyekszünk megválaszolni, megoldani, úgy telefonos  vagy e-mailes  elérhetőségünkön állunk rendelkezésetekre. Várjuk jelzéseiteket, észrevételeteitek.

Bízunk abban, hogy a jövőben, együtt dolgozva tudjuk javítani a hazai chow chow tenyésztés színvonalát és sikerességét.

MCCK Vezetőség